Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień. Dlatego 8 listopada uczniowie z klas I – IV wraz z wychowawcami świętowali Światowy Dzień Zdrowego Śniadania. Z tej okazji dzieci przygotowywały dla siebie pyszne, zdrowe, pożywne i dające energię śniadanie. Uczniowie nie bali się próbować nowych smaków, tj.: humus, pastę z cukinii, kiełki fasoli mung, młode listki warzyw, różne znane i nieznane warzywa. Takie śniadanie było dla nich prawdziwą frajdą. Na twarzach promieniał uśmiech i zachwyt.
Nad całością przebiegu zdrowego poranka czuwała pani Bożena Pijanowska i pani Agnieszka Szafran, a udział naszych uczniów w Dniu Zdrowego Śniadania z pewnością przyczynił się do zwiększenia świadomości dzieci o roli śniadania w życiu każdego z nich.